Wanhopige wannabe grootouders: 'geef ons een kleinkind óf betaal ons 6,5 ton'

Een gepensioneerd Indiaas echtpaar klaagt hun zoon en schoondochter aan en eist dat zij binnen een jaar een kleinkind produceren of hen 50 miljoen roepies (bijna 650.000 euro) betalen.

Sanjeev Ranjan Prasad, een 61-jarige gepensioneerde overheidsambtenaar, zei dat het een emotionele en gevoelige kwestie was voor hem en zijn vrouw, Sadhana Prasad, en dat ze niet langer kunnen wachten. Zijn zoon, een piloot, is zes jaar geleden getrouwd.

"We willen een kleinzoon of een kleindochter binnen een jaar of een financiële compensatie, want ik heb mijn levensinkomen besteed aan het levensonderhoud en opleidingen van mijn zoon," vertelde Prasad verslaggevers op donderdag.

Prasad zei dat hij 3,5 miljoen roepies (ruim 45.000 euro) heeft uitgegeven voor de pilotenopleiding van zijn zoon in de Verenigde Staten.

"Het belangrijkste probleem is dat we op deze leeftijd een kleinkind nodig hebben, maar deze mensen (mijn zoon en schoondochter) houden geen rekening met ons,'' zei Prasad.

"We hebben hem laten trouwen in de hoop dat we het genoegen zouden hebben grootouders te worden. Het is nu zes jaar geleden sinds hun huwelijk," zei Prasad. "Het voelt alsof ondanks dat we alles hebben, we eigenlijk niets hebben."

De zoon en schoondochter waren niet bereikbaar voor commentaar.

Prasad zei dat hij en zijn vrouw van kinderen houden. "We krijgen geen liefde en genegenheid van wat we het liefste willen" zei hij. "Ik voel me erg ongelukkig."

De advocaat van het echtpaar, AK Srivastava, vertelde The National dat het echtpaar het geld had geëist "vanwege mentale wreedheid". "Het is een droom van elke ouder om grootouder te worden. Ze hebben jaren gewacht om grootouders te worden."

Het verzoekschrift van het echtpaar, ingediend in Haridwar, zal naar verwachting op 17 mei door een rechtbank worden behandeld.