Roda JC in één minuut op gelijke hoogte met Excelsior

De strijd tussen Excelsior en Roda JC Kerkrade om een plek in de tweede ronde van de nacompetitie is nog lang niet gestreden. De teams hielden elkaar dinsdagavond op een gelijkspel. Na negentig minuten stond het 2-2. Daar zal vooral de uitclub zeer content mee zijn. De comeback werd in welgeteld één minuut bewerkstelligd.

Excelsior leek de zaken al snel op orde te hebben. De nummer zes van de Eerste Divisie scoorde al in de negende minuut via Kenzo Goudmijn en competitietopscorer Thijs Dallinga benutte vlak voor rust een strafschop voor zijn 33ste treffer van het seizoen.

Roda's minuut brak aan in minuut 67. Topscorer Dylan Vente haalde uit van een meter of 25 en met zijn dwarrelschot verraste hij keeper Stijn van Gassel. Nog geen minuut later zag de goalie er niet goed uit bij een lage voorzet. De bal bleef liggen en werd opgepikt door de scorende Stefano Marzo: 2-2.

Zo is er nog niets beslist tussen Excelsior en Roda JC. over vier dagen staan de teams tegenover elkaar in Kerkrade. De uitdoelpuntenregel is niet meer van toepassing. De ploeg die vaker scoort dan de andere ploeg, neemt de eerste van drie horden richting de Eredivisie.