Man (22) overleden bij steekincident; 2 meisjes (17 en 16) aangehouden

Bij een steekincident aan de Driesprong in Rosmalen is zaterdagavond een 22-jarige man overleden. De politie hield kort na het incident twee verdachten aan.

Rond 21.30 uur ontstond op het terras van een eetgelegenheid aan de Driesprong een ruzie tussen een aantal gasten. De exacte aanleiding daarvan wordt nog onderzocht. Eén van de betrokkenen belde het latere slachtoffer dat toen ook naar het terras kwam. Daar werd hij vervolgens gestoken. Het slachtoffer wist nog zwaargewond het plein over te steken en bij een andere horecagelegenheid naar binnen te gaan. Daar is door personeel en later ambulancepersoneel geprobeerd het slachtoffer te reanimeren, maar dit mocht niet meer baten. De 22-jarige man uit ’s-Hertogenbosch overleed ter plaatse.

Al vrij snel konden door de politie aan de hand van getuigenverklaringen twee verdachten worden aangehouden. Dat betrof een 17-jarige meisje uit ’s-Hertogenbosch en een 16-jarig meisje uit Rosmalen. Zij zijn in verzekering gesteld voor verder onderzoek.

De politie is direct een groot onderzoek opgestart. Daarbij is technisch onderzoek gedaan. Zowel op het terras waar de ruzie ontstond, in de horecagelegenheid waar het slachtoffer overleed en op de route die hij gewond heeft afgelegd.