FOK! Wat een weer: bewolking bestaat nog!

winterbanner

Hallo!  

Ik keek de laatste uren naar buiten en zag een verschijnsel dat ik lang niet meer had gezien: bewolking. Als je gewoon zonder kennis over straat zou lopen, dan zou je zeggen dat het op korte termijn gaat regenen. Helaas weet ik beter. Ik laat mijzelf niet kennen door de atmosfeer.

Ik denk dat veel van ons ook wel weten dat je soms even afgewisseld moet worden na een lange dienst, en dat er in die tussentijd  even wat mis kan gaan zonder grote gevolgen. Zo is dat nu ook het geval met de hogedruk. 

De zon neemt even een korte pauze, zonder verstek te laten gaan. Het vorige hogedrukgebied heeft inmiddels haar dochter gebaard als haar opvolgster. Tussen moeder en dochter probeert een vreemd, uiteraard een mannelijk front, om de regenliefhebbers tegemoet te komen, echter deze poging is gedoemd te mislukken. Twéé tegen één is lastig.  

Meer dan wat bewolkte uren zit er denk ik niet in. In het oosten- en noordoosten is moeders de baas, maar onze mannelijke vriend zal toch zorgen voor een grotendeels bewolkte dag in het zuidwesten. Echter, moeders maakt plaats voor haar dochter, en dochter zal er voor zorgen dat er niet of nauwelijks neerslag zal gaan vallen.

Een trotse man probeert zich niet zo snel over te geven, echter, dochter heeft de plannen door van het mannelijke systeem om een combinatie te vormen met vader, wat een diep lagedrukgebied is in het noordwesten van Europa om vanuit die richting zijn invloed probeert te laten gelden. 

De samenvatting is dat het komende weekend niet zo zonnig zal zijn, maar van neerslag is nauwelijks sprake, al hou ik een kleine slag om de arm voor zondagnacht. 

Ook is het beslist niet koud met overdag ruim boven de 10 graden. In de nachten vriest het voorlopig ook niet meer. Alleen komende nacht kan nog fris verlopen. 

De wind komt uit een zuidelijke richting en stelt morgen nauwelijks wat voor.

Regen? Heel misschien dat er dinsdag iets kan vallen van betekenis, maar dan alleen in het zuiden. Voor de rest zien de weerkaarten er uitermate droog uit.

Sowieso hebben we al zonrecords te pakken. Enfin, kom ik nog over te spreken, want nu is het tijd voor een lekker drankje.  

Fijn weekend!  

 Cas3 (Foto: DJMO)
Marbella? Je zou het haast zeggen. Nee hoor, gewoon in ons eigen land. (Foto:DJMO) 

 

Jouw foto of filmpje bij het weerbericht? Mail hem naar weer@fok.nl onder vermelding van je username en waar je de foto (ongeveer) hebt gemaakt. Dan kom je 'm vanzelf tegen!