Russisch Lukoil keert zich tegen oorlog in Oekra´ne

Ruslands een na grootste oliemaatschappij Lukoil keert zich tegen het geweld in Oekraïne. Dit is voor het eerst dat een groot bedrijf in Rusland -hoewel in voorzichtige bewoordingen- de invasie afkeurt en duidelijk oproept tot een einde aan het geweld.

De verklaring van Lukoil:

Beste aandeelhouders, medewerkers en klanten van LUKOIL,

De Raad van Bestuur van LUKOIL spreekt hierbij zijn diepste bezorgdheid uit over de tragische gebeurtenissen in Oekraïne. We roepen op tot een spoedige beëindiging van het gewapende conflict en betuigen ons oprechte medeleven met alle slachtoffers die door deze tragedie zijn getroffen. We zijn een groot voorstander van een duurzaam staakt-het-vuren en een oplossing van problemen door middel van serieuze onderhandelingen en diplomatie.

Het bedrijf stelt alles in het werk om zijn activiteiten voort te zetten in alle landen en regio's waar het aanwezig is, toegewijd aan zijn primaire missie van een betrouwbare energieleverancier voor consumenten over de hele wereld.

In haar activiteiten streeft LUKOIL ernaar om bij te dragen aan vrede, internationale betrekkingen en humanitaire banden.

Raad van Bestuur, LUKOIL