Condoomfabrikant verwacht weer meer vraag door loslaten coronaregels

Na een flinke dip van 40% in de verkopen tijdens de coronapandemie zal de vraag naar condooms zal weer gaan toenemen nu steeds meer mensen gevaccineerd zijn en overheden daartoe ook de coronamaatregelen beetje bij beetje afschaffen, zoals de anderhalve meter afstand. Dit zijn de verwachtingen van de Maleisische condoomfabrikant Karex, een van 's werelds grootste producenten van condooms, die ook levert aan Durex.

"De uitzonderlijke maatregelen die overheden en gezondheidsorganisaties wereldwijd namen tijdens de pandemie hebben de seksuele gezondheids- en medische hulpmiddelenindustrieën drastisch geraakt", aldus het bedrijf.

De sluiting van hotels en niet-essentiële bedrijven zoals sekswerkers en bordelen tijdens de pandemie, samen met diverse overheden die tijdelijk stopten met het verstrekken van condooms, hebben volgens het bedrijf bijgedragen aan de daling van 40% van de condoomverkoop van Karex.

De Maleisische fabrikant produceert één op de vijf condooms wereldwijd verkochte condooms. Karex produceert jaarlijks zo'n 5 miljard condooms en verscheept ze ze naar meer dan 140 landen.

Condooms (@Pixabay)
Condooms (@Pixabay)