Piemelknipster blijft voorlopig ter observatie in PBC

De 35-jarige Katwijkse Myriam D., die verdacht wordt van het afknippen tot aan de schaamstreek van de plasser van haar 5-jarige zoontje met een schaar op 12 november vorig jaar, blijft voorlopig in het Pieter Baan Centrum(PBC). Haar advocaat bezigde het ‘verwarde vrouw’ argument en vroeg schorsing aan van de voorlopige hechtenis. De piemelknipster zelf was niet aanwezig tijdens de zitting wegens onder invloed zijn van medicatie. Hoe het met het, nu genderneutrale, kindje gaat is onbekend. Lees meer bij Omroep West.

De van oorsprong Franse vrouw was vijf jaar eerder betrokken bij een ‘incident’. Er is verder (nog) niets bekend over dat incident. Al met al vond de rechter samen met het Openbaar Ministerie het geen goed plan de voorlopige hechtenis op te heffen nu er nog zoveel verwarring is over de huidige conditie van de piemelknipster en de kans groot is dat zij opnieuw tot snoeien zou kunnen overgaan.. Het onderzoek in het PBC duurt nog tot eind maart.

Omdat het PBC nog niet weet wanneer ze klaar zijn met het rapport typen is het ook nog niet duidelijk wanneer de zaak wordt opgevolgd.