Handballers nipt onderuit tegen IJsland op EK

De Nederlandse handballers hebben op het EK hun stunt tegen Hongarije geen vervolg kunnen geven. Oranje verloor zondagavond in Boedapest nipt van IJsland met 29-28.

In de eerste helft tussen Oranje en IJsland ging het lange tijd gelijk op en had Nederland in de eerste lang een voorsprong van één doelpunt verschil, maar tegen het einde van de eerste helft nam IJsland de leiding over en ging de rust in met een 15-13 voorsprong.

In het begin van de tweede helft had Oranje het lastig tegen het sterke IJsland. Het verschil liep vroeg in de tweede helft op naar vijf doelpunten verschil (20-15), maar in het tweede deel van de tweede helft kwam Nederland langzaam terug in de wedstrijd en kwam het zelfs op gelijke hoogte. Toch trok IJsland net aan het langste eind en won het met 29-28, waardoor IJsland zich plaats voor de volgende ronde.

Oranje speelt dinsdag de laatste groepswedstrijd tegen Portugal en bij winst kan Nederland zich ook nog plaatsten voor de volgende ronde op het EK.