Egypte: noodweer zorgt voor schorpioeninvasie, ruim 500 gewonden door steken

Een horrorweekend in de zuidelijke provincie Aswan in Egypte. De hevige regenval dreef vele schorpioenen uit hun schuilplaatsen. Ruim vijfhonderd mensen raakten gewond na prikken van de beestjes. Meer hierover in de Stentor.

Door de aanhoudende regens van het afgelopen weekend in Aswan kwam de Arabische dikstaartschorpioen, een van de giftigste schorpioenen ter wereld massaal uit hun schuilplaatsen vandaan. Normaal gesproken brengen deze dieren het warmste deel van de dag in de schaduw door, verstopt onder rotsen, hout, rommel en andere zaken en hebben de mensen geen last van deze dieren. Afgelopen weekend was dat anders.

De schorpioenen gingen op zoek naar hoger gelegen en drogere plaatsen en kwamen daarbij mensen tegen op hun pad. Minstens 503 mensen werden gestoken nadat ze in en om hun huizen een of meerdere schorpioenen tegenkwamen.

De gewonden belandden met diverse klachten in het ziekenhuis. Ze hadden last van onder meer koorts, pijn, stuiptrekkingen en braken en kregen een antigif toegediend.