Wereldtitel Moto2 beslist in laatste race van het jaar

Op het circuit van Valencia is zondag het wereldkampioenschap in de Moto2 beslist. Dat ging nog tussen twee coureurs, teamgenoten zelfs, en zorgde toch nog voor enige spanning in de slotronden.

De race begon met Simone Corsi op poleposition en Celestino Vietti en Augusto Fernandez die de eerste startrij completeerden - de titelstrijd ging tussen KTM-teamgenoten Raul Fernandez en Remy Gardner, vertrekkend vanaf plek vijf en acht, met Gardner die een prima voorsprong moest verdedigen.

Corsi kende een sterke start, Raul Fernandez schoof door naar plek twee, voor Fabio Di Giannantonio, Aron Canet, Vietti, Augusto Fernandez, Thomas Lüthi en dan pas Gardner. Een crash van Marco Bezzecchi, Xavi Vierge en Lorenzo Baldassarri in de openingsfase zorgde snel voor een rode vlag wegens olie op de baan.

Na een onderbreking konden we weer opnieuw beginnen met dezelfde startopstelling, behalve Corsi: die was met technische problemen aan de MV Agusta naar binnen gereden en kon gaan douchen. Augusto en Raul Fernandez - geen familie - reden naar de kop, voor Di Giannantonio, Canet, Lüthi, Marcel Schrötter, Vierge, Vietti en Gardner.

Raul Fernandez pakte al snel de leiding en met Gardner op plek negen waren zijn titelkansen zeker nog in leven, virtueel stond hij nog vijf punten achter. Na een paar ronden pakte Di Giannantonio de leiding over, maar Gardner zakte terug naar plek elf en dus móest Fernandez zorgen dat hij plek één in het vizier hield.

Vier ronden voor het einde nam Raul Fernandez plek één weer over van Di Giannantonio, maar met Gardner op plek tien was de wereldtitel virtueel nog voor de Australiër. Dat veranderde niet meer: de fenomenale debutant Fernandez sloot zijn eerste en laatste Moto2-seizoen af met zijn achtste zege, voor Di Giannantonio en Augusto Fernandez, maar met plek tien pakte Remy Gardner de wereldtitel alvorens ook hij naar de MotoGP gaat.