FOK! Wat een weer: rustig weer

herfstbanner

Perioden met zon, in het midden en zuiden komt meer bewolking voor en is er aanvankelijk lokaal mist aanwezig. In de loop van de middag neemt van het westen uit de bewolking toe en vooral in de avond regent het van tijd tot tijd. De maxima liggen rond 10°C. De zuidoostelijke wind draait naar zuid tot zuidwest en is matig, in de loop van de dag aan de westkust (vrij) krachtig.

Komende nacht is het bewolkt en zijn er perioden met regen. De minimumtemperatuur loopt uiteen van 7°C in het oosten tot 10°C langs de westkust. De wind komt uit zuid tot zuidwest en is matig, langs de kust en op het IJsselmeer vrij krachtig tot krachtig. In het westen draait de wind later in de nacht naar west.

Zaterdagochtend is het overwegend bewolkt met van tijd tot tijd buiig regen, met name in het noordwesten en midden kan er een klap onweer voorkomen. In de loop van de ochtend en middag wordt het van het noorden uit droger en komt er plaatselijk wat ruimte voor de zon. Vooral in het zuiden blijven echter buien mogelijk. De maximumtemperatuur komt rond 12°C uit. De wind draait in de loop van de dag van zuidwest naar noordwestelijke richtingen en is zwak tot matig. Langs de zuidwestkust is de wind nog lange tijd vrij krachtig. (Bron: KNMI)


Grijs in het westen, zon in het oosten. (Foto: qltel)
Grijs in het westen, zon in het oosten. (Foto: qltel)

Jouw foto of filmpje bij het weerbericht? Mail hem naar weer@fok.nl onder vermelding van je username en waar je de foto (ongeveer) hebt gemaakt. Wie weet staat jouw foto bij het volgende weerbericht.