Twee doden en twee gewonden bij incident met kruisboog in Almelo

Gisteren zijn twee doden en twee gewonden gevallen door een ernstig incident met een verwarde man (28) in Almelo. De politie kreeg een melding van een steekincident aan de M.th Steynstraat, toen zij ter plaatse arriveerden stond de man in zijn onderbroek op een balkon met een kruisboog op passanten te schieten. De twee doden en één gewonde zijn in een appartement aangetroffen.

De twee overleden slachtoffers van de verwarde man zijn twee vrouwen uit Almelo van 52 en 70 jaar oud. Het gewonde slachtoffer is een 33-jarige vrouw uit de gemeente Rijssen-Holten, zij is opgenomen in het ziekenhuis. Het vierde slachtoffer is de kruisboogschutter zelf, hij werd neergeschoten tijdens zijn arrestatie. Het politie onderzoek is in volle gang.

Op boevennieuws werd gemeld dat de verdachte het appartement van een van zijn buren zou zijn binnengegaan en hier twee personen hebben gedood, een verpleegkundige die in de woning aanwezig was om een van de bewoners een infuus te geven is zwaargewond  geraakt. Tijdens de aanval zou de vrouw via het balkon hebben geprobeerd weg te komen, ze zou daarbij omlaag zijn gesprongen en daarbij  haar pols en gezicht hebben verbrijzeld.