Uitslag NEC - Willem II

Willem II heeft knap standgehouden in de uitwedstrijd tegen NEC. De Tilburgers, die in de vijftiende minuut al met een man minder verder moesten na rood van doelman Brondeel, en de Nijmegenaren hielden het op 0-0.

In de 15e minuut moest Willem II met tien man verder nadat Jorn Brondeel met rood van het veld werd gestuurd. De keeper van Willem II maakte hands buiten het strafschopgebied en kon vertrekken. Hierdoor moest 4e doelman Connor van den Berg zijn debuut maken. Ondanks de man minder bij de Tilburgers kwam de wedstrijd in de eerste helft niet echt los. Het dichtsbij een treffer was Duelund, maar het schot van de Deen van NEC kwam tegen de paal.

Aan het begin van de tweede helft wederom een kans voor NEC. De inzet van Oktita wordt echter gekeerd door doelman Van den Berg. De Nijmegenaren begonnen wel meer aan te zetten en in de 75e minuut belandde de bal voor het Tilburgse doel. De verdedigers wisten de bal niet weg te krijgen, maar Van den Berg hield knap stand. Ookk in het vervolg waren de Nijmegenaren op jacht naar een doelpunt, maar Willem II hield constant negen man achter de bal en die tacktiek had succes. Vlak voor tijd was het bijna alsnog 1-0, maar het schot van Okita raakte de lat.

N.E.C. Nijmegen

0 - 0

Willem II

 
 Gele kaart: Tavsan, (N.E.C. Nijmegen), Jenssen, Llonch, (Willem II)
 Rode kaart: , Brondeel (15) (Willem II)
 
Stadion: De Goffert, Nijmegen
Toeschouwers: 8.333
Arbiter: v.Boekel
 
Opstelling:   Opstelling:
Branderhorst
v.Rooij
Márquez
Odenthal
El Karouani
Schöne
Duelund (Mattsson/60)
Proper (Beekman/79)
Okita
Akman (Romeny/79)
Bruijn (Tavsan/ 60)
  Brondeel
Owusu
Heerkens
Jenssen
Köhn (M.Svensson/54)
Saddiki
Saglam (v.d.Berg/17)
Llonch
Nunnely (Kampetsis/68)
Wriedt (Michelis/46)
Köhlert (Bergström/68)