FOK! Wat een weer: zal het lukken?

weerbanner (Foto: FOK.nl)

Uw strijdvaardige weerman groet u!

Jaja mensen. Ik gooi het over een andere boeg. De atmosfeer wil een spelletje spelen met een fanatiek regenliefhebber, maar daar steek ik een stokje voor. Ik nodig de de wolken dan ook uit om het de hele maand hier op 0.0 mm aan regenwater te houden. Ik zal niet buigen! Moeder Natuur wil dat ik ten onder ga aan het gebrek aan regen, maar nee. Daar trapt deze dappere man niet in. Ik ga het gevecht aan!

Vandaag is het prima gelukt. In de omgeving van Haarlem viel er zo'n 2 tot 7 mm en iets zuidelijker zelfs 10 mm. Haarlem hield echter uitstekend stand met zelfs niet één druppel. . De strijd tussen Tom & Jerry is in volle gang. Wie zal het eerst buigen? 

Ik kan alvast mededelen dat er sowieso twee droge dagen zullen volgen. Dan zitten we op 13 september. En vervolgens gaat het spel verder, want op dinsdag komt er een volgende ronde buien aan. Inderdaad, waarschijnlijk weer een situatie zoals we die zo vaak gezien hebben deze zomer. Er bestaat dus een goede kans dat de 0.0 mm ook dan prima zal stand houden. Ik ga er voor!  

Verder in het land viel er op deze zaterdag op aardig wat plaatsen in meer of minder mate enige regen. De hoeveelheden lagen over het algemeen tussen de 4 en 6 mm. Het was behoorlijk somber, maar op sommige plaatsen brak toch even kort de zon door. Overtuigend ging dat echter zeker niet. Meer dan 1 tot 2 uur zon heb ik nergens gezien.

Vandaag zal de zon iets vaker te zien zijn, maar ook dan hoeven we niet op een strakblauwe hemel te rekenen. Op veel plaatsen blijft het echter wel droog. Als er wat lichte regen valt dan zal dat in in het zuidoosten zijn. Grote hoeveelheden zijn echter niet te verwachten. Hooguit 1 tot 3 mm. 

De hoogste temperatuur die bereikt zal worden zal rond of iets boven de 21 graden zijn. De wind is westelijk, maar krijgt later een ietwat meer noordwestelijke voorkeur.

Maandag is vrijwel overal droog en zijn er perioden met zon. 

Uw stoere krijger wenst u een mooie zondag toe!

 
Deel 2 van de fietstocht (Foto: Pukeko)
Het tweede deel van de fietstocht van Pukeko. Ook heel erg fraai! (Foto: Pukeko)
 

Jouw foto of filmpje bij het weerbericht? Mail hem naar weer@fok.nl onder vermelding van je username en waar je de foto (ongeveer) hebt gemaakt. Wie weet staat jouw foto bij het volgende weerbericht.