FC Twente geeft het na rust uit handen en mist groepsfase Champions League

De vrouwen van FC Twente zijn er donderdag niet in geslaagd zich te plaatsen voor de groepsfase van de Champions League. Benfica was met 4-0 veel te sterk.

Vorige week speelde Twente thuis nog met 1-1 gelijk tegen Benfica, maar in Portugal ging het helemaal mis voor de landskampioen. Bij rust stond het nog 1-0 door een treffer van Cloe Lacasse in de 43e minuut. Het was éénrichtingsverkeer. Doelvrouw Daphne van Domselaar hield de ploeg op de been. De aanvalsters van Twente konden daar weinig tegenover zetten.

Vlak na rust zorgde de Braziliaanse Nycole Raysla 2-0. De 3-0 volgde in de vijftigste minuut door Lacasse. De Canadese zette in het 72e minuut de 4-0 eindstand op het bord. FC Twente, met Oranje-internationals Kika van Es en Renate Jansen in de basis, kon daar vrijwel niets tegenover stellen.

Er is dit seizoen geen enkele Nederlandse ploeg actief in de groepsfase van de Champions League, die dit seizoen een nieuwe opzet heeft gekregen. PSV werd als nummer twee van vorig seizoen eerder in de eerste voorronde uitgeschakeld door Arsenal.

Mede dankzij een zuivere hattrick van Vivianne Miedema wist Arsenal zich donderdag wel te plaatsen voor de groepsfase. In Tsjechië werd Slavia Praag met 0-4 verslagen, na een eerdere 3-0-zege in Londen. Miedema maakte alle drie haar treffers in de tweede helft. Tussen de 60e en 72e minuut besliste ze het duel in Sinobo Stadium. Na haar derde treffer, haar honderdste in dienst van Arsenal, kreeg de spits van Oranje een publiekswissel. De loting voor de groepsfase, waarin zestien clus zullen deelnemen, is maandag.