FOK! Wat een weer: de vrolijkheid gaat er wel weer uit

weerbanner (Foto: FOK.nl)

Hoi boeren-burgers en buitenlui!  

Vandaag was het gewoon prima weer. Wel wat te fris, maar verder niets mis mee lijkt me. De zon scheen volop en er waren maar een paar stapelwolkjes. Helaas gaat het het mooie er de komende dagen wel vanaf en schakelen we over naar onvervalst zacht winterweer. Inderdaad. 17 tot 19 graden is in de winter heel behoorlijk. Ideaals zelfs voor mij. Het weerbeeld echter zal niemand goed doen. De zon gaat verdwijnen en een grotendeels bewolkt weertype zal er voor in de plaats komen. Verregende dagen zitten er echter ook absoluut niet in.

We hebben gewoon pech dat de hogedrukgebieden op de totaal verkeerde plaats liggen. Steeds vlak ten westen van ons waardoor de wind uit noordelijke richtingen komt. Uit die richting hoeven we echt geen mooi of warm weer van te verwachten. In de winter zou dit wel eens sneeuwbuien kunnen geven, maar de Noordzee is koeler dan de laatste jaren. Dus heel heftig zal dat ook niet gaan worden in het najaar en winter.

Morgen lijkt nog heel aardig te worden. Maar op de satellietbeelden zien we al een groot pakket bewolking naderen en met die noordelijke stroming zal dat ons land ook gaan bereiken. Dit gaat morgen in de middag al gebeuren in het noorden van het land. Gestaag zal dat sombere weer zich naar het zuiden gaat uitbreiden. Het zuiden heeft dus het meeste geluk. De bewolking komt daar pas in de avond aan, waarschijnlijk rond zonsondergang.

Het gaat van kwaad tot erger want in het noorden kan er zelfs wat regen- of motregen gaan vallen. Niks spectaculairs, maar gewoon druilerig weer. 

En met temperaturen die van 20 tot 23 graden liggen zullen we het maar moeten doen. In het noorden gaat het kwik zelfs zakken als de bewolking arriveert. De uiteraard noordelijke wind is matig en neemt later zelfs iets toe.

De dagen erna? Daar maak ik geen woorden aan vuil. Zoek het zelf maar uit. Nee hoor. Ik zal op post zijn in goede en slechte tijden. Dus de kans dat ik morgen weer met vleesch noch visch weer kom is aanzienlijk.  

Fijne avond!

 
Alles staat er groen bij (Foto: Stephan5)
In het park. (Foto:Stephan5)
 

Jouw foto of filmpje bij het weerbericht? Mail hem naar weer@fok.nl onder vermelding van je username en waar je de foto (ongeveer) hebt gemaakt. Wie weet staat jouw foto bij het volgende weerbericht.