Beachvolleybalduo Varenhorst/Van de Velde stunt tegen wereldkampioen

Het Nederlandse beachvolleybalduo Christiaan Varenhorst en Steven van de Velde heeft donderdag een knappe zege geboekt op de EK beachvolleybal in Wenen. Het duo won van de Russische wereldkampioenen Viacheslav Krasilnikov en Oleg Stoyanovskiy, tevens winnaar van olympisch zilver. Ook de andere Nederlandse koppels zijn het EK goed begonnen. 

Varenhorst en Van de Velde wonnen eerder op de dag van de de Italianen Jakob Windisch/Samuele Cottafava (2-1), waardoor ze vanuit de groepsfase direct doorstomen naar achtste finales.

Stefan Boermans en Yorick de Groot wonnen van het Oostenrijkse duo Alexander Huber/Christoph Dressler (2-0). Alexander Brouwer en Robert Meeuwsen waren te sterk voor het Duitse duo Nils Ehlers/Simon Pfretzschner met 2-0. Later op de dag speelden de Nederlandse duo's tegen elkaar. Brouwer en Meeuwsten wisten dat duel met 2-0 te winnen, waardoor ook zij naar de achtste finales gaan. Voor Boermans en De Groot wacht de tussenronde. 

Bij de dames plaatsen Katja Stam en Raïsa Schoon plaatsten zich voor de achtste finales. In drie sets waren ze te sterk voor het Italiaanse duo Marta Menegatti/Viktoria Orsi Toth (19-21, 21-14, 15-13). Woensdag verloren Stam en Schoon hun eerste wedstrijd van het Zwitserse duo Esmée Böbner/Zoé Vergé-Depré met 0-2, waardoor de tussenronde nodig was. De twee andere Nederlandse duo's, Madelein Meppelink/Sanne Keizer en Marleen van Iersel/Pleun Ypma, hadden zich al wel meteen geplaatst voor de tweede ronde door allebei de groepswedstrijden te winnen.

Vrijdag worden in het vrouwentoernooi de achtste finales en kwartfinales gespeeld. De heren komen alleen in actie voor de tussenronde. Boermans en De Groot spelen tegen Nõlvak/Tiisaar uit Estland.