Details open bèta's Diablo II: Resurrected bekend

Blizzard heeft de data bekendgemaakt waarop we eindelijk met de remaster van de legendarische hack-n-slash-klassieker Diablo II aan de slag kunnen. Er zijn twee open bèta-sessies gepland voordat de game op 23 september uitkomt.

De eerste bètasessie is komende weekend al, echter is deze alleen beschikbaar voor mensen die Diablo II: Resurrected hebben gepreorderd. Deze gelukkigen kunnen vandaag de game al preloaden en mogen vanaf aanstaande vrijdag 19:00 met de game aan de slag, tot en met 17 augustus. 

De tweede speelsessie is open voor iedereen en begint het weekend daarop, vanaf vrijdag 20 augustus en duurt tot en met 23 augustus. De speelbare content in beide bètaperiodes is verder identiek, spelers kunnen aan de slag met vijf classes: Barbarian, Sorceress, Amazon, Druid en Paladin. Hiermee kunnen mensen vervolgens aan de slag in 2 acts, The Slightless Eye en The Secret of the Vizjerei, inclusief remastered cinematics. 

Tenslotte is ook de multiplayer beschikbaar in de bètasessies, zowel PvE als PvP. In co-op kan met in totaal acht spelers tegelijk gespeeld worden waarbij monster-HP en loot geschaald wordt op basis van het aantal actieve spelers. Ook is er cross-progression tussen consoles en pc; cross-play lijkt vooralsnog geen optie. Diablo II: Resurrected komt op 23 september uit voor PS4, PS5, Xbox One, Xbox Series X|S, pc en Nintendo Switch.