Handtastelijke gouverneur New York treedt af

Gouverneur van New York, Andrew Cuomo, heeft dan toch nog de -politieke- eer aan zichzelf gehouden. Dinsdag heeft hij besloten dat hij zijn ambt niet meer kan uitvoeren, na beschuldigingen van seksuele intimidatie.

Zelfs president Joe Biden vond dat partijgenoot Cuomo te ver was gegaan bij 'de vrouwtjes' en wilde dat hij op zou stappen. Handtastelijkheden, rare opmerkingen en vreemde suggesties waren voor Cuomo wél reden om af te treden.

Lees ook: Biden trekt handen af van gouverneur Cuomo

De gouverneur vond het allemaal niet zo'n probleem. "Dat is mijn Italiaanse bloed, wij zijn gewoon gewend elkaar vaker aan te raken", was zijn verweer. Hij verontschuldigde zich wel voor enig ongemak dat  hij veroorzaakt mocht hebben met zijn gedrag.

"Ik heb uitglijders gemaakt en heb mensen 'schat,' lieverd' en 'lieveling' genoemd. Ik bedoelde het vertederend, maar vrouwen vonden het gedateerd en aanstootgevend," vervolgde hij. "Ik neem de volledige verantwoordelijkheid voor mijn acties. Ik ben te nonchalant met mensen geweest. Mijn gevoel voor humor kan ongevoelig en onaangenaam zijn."

Eerder kwam Cuomo al onder vuur te liggen, nadat hij bejaarde COVID-patiënten vanuit het ziekenhuis terug naar het bejaardenhuis liet keren. Daarna werden de torenhoge sterftecijfers in deze verzorgingshuizen bewust verdoezeld.