OS: Voetballers Spanje en BraziliŽ naar halve finales, ook gastland en Mexico door

Op het olympisch voetbaltoernooi voor de mannen, wat eigenlijk een veredeld juniorentoernooi is, zijn de halve finales bekend. Zaterdag werden de kwartfinales gespeeld, zonder daarin echt grote veranderingen te hebben.

Spanje - Ivoorkust
Manchester United-speler Eric Bailly bracht Ivoorkust vroeg op voorsprong, maar Dani Olmo sloeg twintig minuten later terug. Daar bleef het lang bij, tot Max-Alain Gradel in blessuretijd voor de Ivoriaanse voorsprong zorgde.

Door enorm blunderen in de verdediging kon Rafa Mir echter voor de gelijkmaker zorgen en dus was een verlenging nodig. Mikel Oyarzabal was al snel vanaf elf meter trefzeker, Mir maakte het in de slotminuten met nog twee goals duidelijk af: 5-2.

Japan - Nieuw-Zeeland
Het was de hele wedstrijd lang vooral Japan dat kansen kreeg, maar deze ook liet liggen. Nog eens een half uur extra voetballen leverde óók niks op en dus waren penalties nodig. Bij Japan ging dat goed, bij Nieuw-Zeeland niet: doelman Tani Kosei stopte de inzet van Liberato Cacace, terwijl Clayton Lewis de bal over schoot - Japan staat bij de laatste vier.

Brazilië - Egypte
Een kleine tien minuten voor rust was het Mattheus Cunha die Brazilië simpel op een voorsprong zette en daar bleef het verder ook wel bij. Hier en daar had met name Brazilië nog een kansje, maar die gingen er niet in en met 1-0 zijn ze dus op weg naar verdediging van de in Rio gewonnen titel.

Zuid-Korea - Mexico
De laatste kwartfinale was hét spektakelstuk van de laatste acht. Henry Martin zette Mexico al snel op voorsprong, maar Lee Dong-gyeong sloeg snel terug. Luis Romo en een penalty van Sebastian Cordova zorgden nog voor rust voor 3-1 Mexico, Lee hielp zijn ploeg kort na rust terug in het zadel met de 3-2.

Martin trof drie minuten later echter nog eens doel door een vrije trap binnen te koppen, waarna Cordova met een heerlijke knal de 5-2 op de borden zette. Eduardo Aguirre gooide de boel met een handige goal tien minuten voor tijd op slot, daar kon de goal van Hwang Ui-jo in blessuretijd niks meer aan veranderen: 6-3.