OS: Tennisster Bencic wint olympische finale van Vondrousova

Belinda Bencic heeft zaterdag het tennistoernooi in het enkelspel bij de vrouwen op haar naam geschreven. De Zwiterse was in de finale te sterk voor de Tsjechische Marketa Vondrousova. In een lange partij won Bencic met 7-5, 2-6 en 6-3.

De eerste set ging gelijk op. De twee finalistes gaven elkaar weinig ruimte, maar het was Bencic die aan het langste eind trok. De Zwitserse won de openingsset met 7-5. Vondrousova herpakte zich sterk in tweede set en kwam met overtuiging langszij. In de beslissende set begon de Tsjechische als licht favoriete, maar het was Bencic die aan het langste eind trok. Ze won de partij na bijna tweeënhalf uur.

Voor Bencic stopt het toernooi nog niet. De Tsjechische kan in het dubbel nog een gouden medaille aan haar palmares toevoegen. Morgen neemt ze het in de finale samen met haar landgenote Viktorija Golubic op tegen de Tsjechen Krejcikova/ Siniakova.

De Oekraïense Elina Svitolina veroverde de bronzen medaille. In de strijd in het brons haalde het vierde reekshoofd het in drie sets van de Kazachse Elena Rybakina: 1-6, 7-6 en 6-4