Politie zoekt dader neersteken meisje nabij bij BSO in Delft

Donderdagmiddag rond 15.50 uur heeft er een steekincident plaatsgevonden nabij de BSO op de van Rijslaan in Delft, hierbij raakte een minderjarig meisje gewond aan haar nek. Zo meldt Regio15.

Het AD schrijft dat getuigen hebben gezien dat het meisje op het schoolplein aan het spelen was en in haar nek gestoken zou zijn door een nog onbekende jongen. Waar de steekpartij precies heeft plaatsgevonden is nog niet bekend gemaakt. 

De BSO heeft laten weten dat het gewonde meisje niet één van de kinderen is die daar wordt opgevangen tijdens de schoolvakantie; maar dat het personeel slechts het gewonde meisje hebben binnengelaten in afwachting van de hulpdiensten.

Het meisje is door ambulancepersoneel verzorgd en is daarna met spoed (A1) naar het ziekenhuis vervoerd. Het meisje raakte lichtgewond. De politie heeft laten weten dat het naar omstandigheden goed gaat met het meisje.

De politie is op zoek naar een man van 1.80 cm, blanke huidskleur, 19 jaar oud, gemillimeterd blond haar, wit t-shirt, spijkerbroek.

De klopjacht op de verdachte, met hulp van onder andere speurhonden én een politiehelikopter, die zeker een uur boven Buitenhof en andere Delftse wijken cirkelde, werd nog geruime tijd voortgezet. Ook werd er door agenten intensief gezocht in de bosschages rond de school en in het nabije Parkje Buitenhof.

Veel jonge kinderen die aanwezig waren op de BSO waren erg overstuur, zij hebben de inzet van de hulpdiensten kunnen horen en zien.