Tennisster Barty mept Roland Garros-kampioene uit Wimbledon

Tennisster Ashleigh Barty staat bij de laatste acht op Wimbledon. De Australische nummer één van de wereld had niet al teveel moeite met de Tsjechische Barbora Krejcikova (14): de kersverse Roland Garros-kampioene verloor met 7-5, 6-3.

De Wit-Russische Aryna Sabalenka (2) had het even moeilijk met Elena Rybakina (18), maar de Kazachse moest er toch aan geloven: 6-3, 4-6, 6-3. Iga Swiatek (7) ligt wel uit het toernooi: de Poolse werd het volgende slachtoffer van de in topvorm verkerende Tunesische Ons Jabeur (21), die met 5-7, 6-1, 6-1 op indrukwekkende wijze zegevierde.

Karolina Pliskova (8) uit Tsjechië had het met 6-2, 6-3 niet moeilijk met de Russische Liudmila Samsonova, terwijl haar landgenote Karolina Muchova (19) de Spaanse Paula Badosa (30) met 7-6 (6), 6-4 van het heilige gras af speelde.

De Duitse Angelique Kerber (25), winnares in 2018, voegde zich met een 6-4, 6-4 zege op de Amerikaanse Coco Gauff (20) bij de laatste acht, terwijl Gauff's landgenote Madison Keys (23) ook verloor: de Zwitserse Viktorija Golubic was ietwat verrassend te sterk.

Het laatste plekje in de kwartfinales, in elk geval wat betreft de maandagse wedstrijden, ging naar de Australische Ajla Tomljanovic, die haar pas 18-jarige Britse opponente Emma Raducanu bij 6-4, 3-0 om nog onduidelijke redenen op zag geven - de tiener, de revelatie van het toernooi, voelde zich vermoedelijk niet goed.