Ogier wint loodzware Rally van SardiniŽ

De vijfde wedstrijd van het wereldkampioenschap rally is afgelopen weekeinde afgewerkt op Sardinië. Het werd een loodzware strijd, waarin slechts drie van de negen topteams de rally zonder serieuze problemen af konden werken.

De Est Ott Tänak was met navigator Martin Järveoja in de Hyundai i20 oppermachtig op vrijdag, waar ze vijf van de eerste acht proeven wonnen. Teamgenoot Dani Sordo won de overige drie, samen met navigator Borja Rozada, en dus ging het erg lekker voor Hyundai.

Op zaterdag ging het mis voor zowel Tänak als Sordo: na een goed begin - Tänak won de eerste proef van de dag - liepen beide auto's zware schade op aan de achterwielophanging, waardoor de dag voorbij was en ze dusdanig veel achterstand opliepen dat ze kansloos waren. Tänak had iets op de weg geraakt, Sordo ging in de fout en eindigde op zijn kant.

Sebastien Ogier nam het met Julien Ingrassia in de Toyota Yaris over en de veelvoudig wereldkampioen liet er geen gras over groeien. Hij sloeg een mooi gat en stond de leidende positie geen moment meer af.

Plek twee was voor teamgenoot Elfyn Evans en navigator Scott Martin, die nog een flink schrikmoment hadden in de allerlaatste proef: in een grote plas water verzoop de motor bijna, maar Evans kreeg 'm net op tijd weer aan de praat. De Belg Thierry Neuville werd met Martijn Wydaeghe derde in de Hyundai.