BraziliŽ zet ook Ecuador opzij en blijft foutloos in WK-kwalificatie

Brazilië heeft ook de vijfde wedstrijd in de Zuid-Amerikaanse WK-kwalificatie weten te winnen. In Porto Alegre wonnen de Goddelijke Kanaries vrijdagnacht met 2-0 van Ecuador.  De ploeg van bondscoach Tite gaat onbedreigd aan de leiding in de Zuid-Amerikaanse kwalificatiegroep met vijftien punten uit vijf duels. Argentinië volgt op vier punten achterstand.

Brazilië begon in het lege stadion Beira-Rio in de zuidelijk gelegen stad Porto Alegre ongeïnspireerd aan het duel met Ecuador, de verrassende nummer drie in de groep. Een wegens buitenspel afgekeurde goal van Flamengo-spits Gabriel Barbosa was voor rust een van de weinige wapenfeiten. Pa na rust kwam Brazilië los.

Na een slim passje van Neymar zorgde Richarlison twintig minuten na rust met een harde knal voor de openingstreffer. Vervolgens waren er nog riante mogelijkheden voor ‘Gabigol’ en invaller Gabriel Jesus, maar ze misten het doel of vonden de Ecuadoriaanse doelman Alexander Dominguez op hun weg.

Neymar zorgde in de slotfase vanaf elf meter voor de 2-0, na een overtreding op Gabriel Jesus en na consultatie van de VAR door de Venezolaanse arbiter Herrera Hernandez. De dribbelaar van Paris Saint-Germain had wel twee pogingen nodig voor zijn treffer. Zijn eerste, slecht ingeschoten inzet werd gestopt door Dominguez. De doelman werd echter door de VAR teruggefloten omdat hij te vroeg van de lijn kwam. In tweede instantie schoot Neymar wel raak.

Komende dinsdag is er opnieuw een speelronde in de Zuid-Amerikaanse WK-groep. Brazilië gaat dan op bezoek in Paraguay, Argentinië speelt uit tegen Colombia en het Uruguay van Luis Suárez reist naar Venezuela.