Vandaag op het IFFR (4 juni)

Dag drie van vijf van het International Film Festival Rotterdam brengt onder andere een verloren gewaande film van George Romero naar de online beschikbare catalogus, en een tv-serie die wordt vertoond als een lange film.

The Werner - Guerilla Cinema

De mobiele filmunit The Werner staat vandaag op het Samuel Esmeijerplein en de VR-installaties in WORM zijn vandaag de hele dag geopend. Let erop dat je voor WORM of een fysieke filmvertoning een negatieve coronatest via testen voor toegang nodig hebt. Dit geldt alleen nog voor vandaag, want vanaf morgen mogen de bioscopen weer regulier open.

Gisteren keken we zelf ook even bij The Werner, waar kunstenaar Joep van Lieshout, maker van de mobiele unit, aanwezig was om aan FOK! toe te lichten wat het nu allemaal precies is.

Vandaag kun je onder andere deze films bekijken:

The Amusement Park - George Romero, 1973, Verenigde Staten,53 min

De organisatie Lutheran Services vroeg George Romero of hij een lange, sociaal geëngageerde film kon maken over de wreedheden die het moderne leven voor ouderen in petto heeft. Ze verwachtten zeker geen regelrechte horrorfilm, maar die kregen ze wel! De film belandde in de kast en werd onlangs ontdekt. Net als alle belangrijke werken van Romero schreeuwt The Amusement Park zijn boodschap de wereld in. Hij verontrust. Hij werkt op je zenuwen. Hij zorgt ervoor dat je iets wilt doen aan de gruwelen waarvan je getuige bent. En hij is niet smaakvol – je kunt hem niet terzijde leggen.


Deze film wordt vandaag vertoond om 22.15 uur in Cinerama en is van vandaag 12 uur 's middags 72 uur lang (dus tot maandagmiddag) online te zien. Bekijk de agenda voor andere fysieke vertoningen of het kopen van onlinetickets.

OK Computer - Neil Pagedar, 2020, India, 240 min

In het India van de nabije toekomst zijn robots onderdeel van het dagelijks leven. De schok is dan ook groot als een robot zich ontpopt tot moordenaar. Deze zesdelige sciencefictionkomedie combineert een hoog woordgrapgehalte met over the top vormgeving, maar stelt ook serieuze vragen over AI.

Deze film/serie wordt vandaag om 17.45 uur vertoond in Pathé Schouwburgplein en is van zaterdag 12 uur 's middags 72 uur lang (dus tot dinsdagmiddag) online te zien. Bekijk de agenda voor andere fysieke vertoningen of het kopen van onlinetickets.

Heb je zelf nog goede tips? Gooi ze in de comments!