Van Gerwen overtuigend naar playoffs Premier League, Van den Bergh sneuvelt

De laatste reguliere speelweek van de Premier League Darts zit erop: op maandag tot en met donderdag werd er weer gespeeld en na in totaal zestien wedstrijden voor de top-8 van het veld zijn de deelnemers aan de playoffs bekend.

Leider Michael van Gerwen begon de week niet best met een ruime 3-8 nederlaag tegen Nathan Aspinall, maar won vervolgens van Gary Anderson (8-4), José de Sousa (8-6) én Peter Wright (8-6), waardoor hij met tien overwinningen ruimschoots de winst in het reguliere seizoen pakte.

Aspinall deed flink zijn best om zijn tweede plek uit handen te geven: hij won wel van Van Gerwen, maar speelde daarna gelijk tegen James Wade en Anderson en verloor van De Sousa. Met ook nog zeges tegen Dimitri Van den Bergh en Jonny Clayton wipte de Portugees over Aspinall heen, maar beiden plaatsten ze zich voor de halve finales.

De strijd om het laatste plekje in de playoffs ging tussen twee mannen: Clayton en Van den Bergh. De Belg opende de week met twee nederlagen en een gelijkspel, de Welshman won één keer en verloor daarna twee keer. Van den Bergh had het helemaal in eigen hand en zou zich met een zege tegen Clayton plaatsen, maar hij kwam constant iets te kort: Clayton won met 8-6 en staat bij de laatste vier.

Van Gerwen neemt het vrijdagavond op tegen Clayton, De Sousa speelt tegen Aspinall en aansluitend spelen de twee winnaars tegen elkaar om de Premier League-titel. De uitzending op RTL7 begint weer op 20.00 uur.