Caldwell wint chaotische F3-race Barcelona

De tweede Formule 3-race van het weekeinde in Barcelona heeft de nodige chaos opgeleverd. Tot twee keer toe eindigde een inhaalactie in de eerste bocht in tranen voor beide betrokken coureurs, waardoor een vijfde coureur er uiteindelijk met de winst vandoor kon gaan.

Enzo Fittipaldi werd twaalfde in race één en mocht dus van poleposition starten, met David Schumacher naast zich en Matteo Nannini en Victor Martins achter zich. Na een paar bochten ging het in het middenveld fout met Aleksandr Smolyar, winnaar van race één, en Logan Sargeant, die samen het grind in doken en zo de safety car de baan op brachten.

Bij de herstart opende Schumacher volle bak de aanval op Fittipaldi, aanvankelijk zonder succes, maar halverwege de race ging hij met een klassieke uitremactie toch voorbij de Braziliaan. Die liet het er niet bij zitten en een paar ronden later raakten de twee weer in de clinch, waarbij Schumacher de grindbak in stuiterde en tegen de bandenstapel eindigde: safety car, terwijl Nannini én Dennis Hauger ook voorbij Fittipaldi gingen.

De Braziliaan kwam zelfs volledig stil te staan, waardoor Olli Caldwell doorschoof naar plek drie. Bij de herstart met een handvol ronden te gaan deed Hauger een poging, maar Nannini pareerde met succes. Twee ronden later probeerde de Noor het nog eens en dat werd voor beiden geen daverend succes: Hauger tikte Nannini rond en reed zijn eigen voorvleugel stuk op diens auto.

Caldwell kwam zo aan de leiding te liggen, Martins deed een poging om er voorbij te gaan, maar moest pas op de plaats maken. Zo ging de overwinning naar de 18-jarige Caldwell, voor Martins en Frederik Vesti. Tijmen van der Helm kwam als zestiende over de meet.