Gender reveal party veroorzaakt aardbeving

In de Amerikaanse plaats Kingston in de staat New Hampshire waren de ouders misschien nét iets te enthousiast met het onthullen van het geslacht van de aanstaande baby. Een explosief dat ze gebruikten tijdens de 'gender reveal party' was zo krachtig dat diverse huizen in de omgeving beschadigd werden.

De ouders leek de steengroeve waar ze naast wonen wel een geschikte locatie om 80 lbs (~36 kilo) van de springstof tannerite te gebruiken. Dat is een explosief dat vrij te verkrijgen is en wordt voornamelijk gebruikt op de schietbaan om de oefenschoten wat spannender te maken. Nadat ze het goedje hadden ontstoken begon bij de politie de bel te rinkelen door verontruste buurtbewoners die zich kapot waren geschrokken. Uit dorpen verderop waren mensen die dachten dat er een aardbeving had plaatsgevonden.

Nadat de politie op de locatie aankwam troffen ze daar een gezellig feestje aan en kon vrij snel de oorzaak van de ontploffing, de tannerite, achterhalen. De persoon die het goedje heeft gekocht en ontstoken heeft zichzelf aangegeven bij de politie. Het is nog onduidelijk welke en óf hij een aanklacht aan zijn broek krijgt.

Het is overigens zeker niet de eerste keer dat er bij zulke feestjes wat misgaat. Op de feestjes waar het geslacht van het kind wordt onthuld, wordt regelmatig gebruik gemaakt van gekleurde rook die middels een springstof de lucht in wordt geblazen. Daardoor zijn er de afgelopen jaren al vaker bosbranden uitgebroken en al meermaals mensen overleden door ongelukken met een explosief.