Apple heeft de AirTags gevonden

Apple heeft de AirTag geïntroduceerd, een klein ontworpen accessoire dat helpt bij het bijhouden en vinden van de items door middel van de 'Zoek mijn'-app van Apple.

Of het nu aan een handtas, sleutels, rugzak of andere items is bevestigd, AirTag maakt gebruik van het wereldwijde Find My-netwerk en kan helpen bij het lokaliseren van een verloren item, terwijl de locatiegegevens privé en anoniem blijven met end-to-end-codering.

Elke AirTag is klein en lichtgewicht, is gemaakt van gepolijst roestvrij staal en is IP67 water- en stofbestendig. Een ingebouwde luidspreker speelt geluiden af om AirTag te lokaliseren. Via een afneembare hoes kun je de batterij vervangen. De setup is makkelijk:  breng AirTag gewoon dicht bij de iPhone en hij zal verbinding maken. Gebruikers kunnen AirTag aan een item toewijzen en het een standaardnaam geven, zoals 'Sleutels' of een eigen verzonnen naam geven.

AirTag kan in één en vier pakketten worden gekocht voor respectievelijk slechts € 35 en € 119 en is vanaf vrijdag 30 april verkrijgbaar.