EL: United en Arsenal simpel door, Villarreal ook in halve finales

Naast AS Roma, dat Ajax uitschakelde, zijn ook de andere drie clubs in de halve finales van de Europa League bekend. Engeland is prima vertegenwoordigd en heeft twee clubs in de strijd om de titel.

Manchester United won in Spanje met 0-2 van Granada en in eigen huis opende Edinson Cavani na zes minuten de score al. Vervolgens leverde bijna anderhalf uur voetbal helemaal niks op, tot Jesus Vallejo de boel in de slotminuten met een eigen goal definitief op slot gooide: 2-0.

Arsenal had het thuis uiterst moeilijk met Slavia Praag, dat het knap op 1-1 wist te houden. In eigen huis ging het voor de Tsjechen een stuk minder soepel: na achttien minuten opende Pépé de score, Alexandre Lacazette was drie minuten later vanaf elf meter trefzeker en nog eens drie minuten verder tekende Bukayo Saka voor de 0-3. Lacazette strooide een dik kwartier voor het eind nog wat zout in de wond: Arsenal won met 0-4 en is door.

In Kroatië had Villarreal met 0-1 gewonnen van Dinamo Zagreb, in eigen huis had men dankzij de laatste tien minuten van de eerste helft een twee keer zo grote voorsprong: Paco Alcácer en Gerard waren trefzeker, een eretreffer van Mislav Orsis met twintig minuten te gaan kon de Spanjaarden niet meer uit de halve finales houden.