Jane Fonda (83): 'Ik wil alleen nog seks met jonge mannen'

Als het over haar seksleven gaat, heeft Jane Fonda nooit een blad voor haar mond genomen. En dus heeft de Amerikaanse actrice er geen enkel probleem mee om te praten over haar afgenomen interesse in seks, voor een jonge man zou ze echter graag een uitzondering maken.

De Amerikaanse actrice en activiste heeft al meerdere keren bekendgemaakt dat ze minder geil is . In een on-line interview bij "The Ellen DeGeneres Show" afgelopen oktober werd haar gevraagd of ze nog steeds "te gekke seks" had, antwoordde Fonda: "Nee, nul komma nul. Ik ben oud en heb al zoveel seks gehad en heb het er nu eigenlijk te druk voor."

In een interview met het tijdschrift "Harper's Bazaar" herhaalde de 83-jarige deze uitspraken. "Ik hoef geen seks meer. Of ik nog wel fantaseer over seks? Ja ... dat ik een professor of een onderzoeker zou ontmoeten - iemand die echt van een vrouw kan houden en haar kan waarderen." Maar ze geeft er gelijk bij aan dat haar droom-intellectueel wel een stuk jonger moet zijn dan de actrice zelf, want een man van dezelfde leeftijd is voor haar geen optie meer. "Is dat niet verschrikkelijk?" Daarom besteedt ze veel aandacht aan haar huid. "Ik wil een jongere man en ik ben ijdel."

Ze moest toegeven dat ze niet echt in staat was tot intimiteit, vertelde Fonda aan het tijdschrift. Dat kwam niet door haar ex-partners, maar door haar. "Een reden waarom ik een relatie heb met een man is dat ik het gevoel heb dat hij me op een nieuw pad kan leiden", zei ze. "Ik voel me aangetrokken tot mensen die me dingen kunnen leren en die een ander leven leiden dan ik doe, pas dan kan ik mijzelf geven."

Fonda was drie keer getrouwd: van 1965 tot 1973 met de Franse filmregisseur Roger Vadim, 1973 tot 1990 met de politieke activist Tom Hayden en van 1991 tot 2001 met de ondernemer Ted Turner, die de tv-zender CNN oprichtte.