Worst gemaakt van Kanye West = Einde der Tijden

Heb je altijd al een hapje willen nemen uit de zwarte doch paarsgepunte lans van Kanye West of uit de heerlijke billen van Jennifer Lawrence? Dan is er nu goed nieuws, want een Amerikaanse stat-up maakt het sinds kort mogelijk. Slecht nieuws is er ook: religieuze fanaten zien in de 'Kanye Worst' het begin van het Einde der Tijden.

Spil in dit 'WTF'-verhaal is het bedrijf BiteLabs, een internetbedrijfje dat al in 2014 het levenslicht zag. Zij gaan er prat op 'kunstmatige salami's van vlees dat is gekweekt in het laboratorium van vleselijke cellen van celebrities' te verkopen. Onder het illustere rijtje VIP's treffen wij onder anderen Kanye West, Jennifer Lawrence en Ellen DeGeneres aan. "We willen allemaal dichter bij onze idolen zijn, en nu kunnen we het eindelijk vleselijk ervaren", zo beweert de website.

Volgens het bedrijf is is hun labgekweekte vlees gezonder en ecologischer dan het standaard lapje vlees bij de lokale Appie Heijn. Dit komt volgens hen omdat ze microcellen van de sterren verzamelen door middel van een biopsie en deze opkweken tot een mooi lapje vlees. Het eindproduct bestaat uit 30 procent 'sterrenvlees' en voor 40 procent uit dierlijk vlees. Samen met wat vet en kruiden krijg je uiteindelijk een heerlijke salami.

Hoewel de start-up in het begin werd afgeserveerd als een smakeloze grap, beweert BiteLabs al vanaf het begin louter serieus te zijn. Zo zegt de directeur – een man die alleen bekendstaat als 'Kevin' – dat er zes man personeel fulltime bezig is met het maken van deze celebrityworsten. Bovendien is de worstenmaker '100% serieus bij het op gang brengen van een brede discussie over bio-ethiek, in het laboratorium gekweekt vlees en de cultuur van beroemdheden'.

"Van daaruit het vlees van beroemdheden werkelijkheid maken, hangt allemaal af van ons vermogen om een gebruikersbestand op te bouwen", voegt hij eraan toe. Desondanks lijkt het hele verhaal nog altijd slechts een mooie fantasie, omdat er nog steeds geen bewijs is opgedoken dat BiteLabs in de afgelopen zeven jaar daadwerkelijk een stuk vlees in elkaar heeft geknutseld.

Verder schermt het bedrijf met een citaat van Winston Churchill uit 1931. De oud-premier van het VK vond het toen al absurd om een complete kip te fokken puur om het vlees. Synthetisch vlees werd dan ook een grote toekomst toegedicht.

Nu, negentig jaar na het bewuste citaat van Churchill, beweert Israel 365 News dat de technologie van BiteLabs al ver voor 1931 bekend was. Deze religieuze nieuwssite, die moderne taferelen bekijkt door een oud-bijbelse lens, zegt namelijk dat de profeet Ezechiël al voorspelde dat kannibalisme een van de voortekenen van Apocalypse zal zijn. "Zeker, ouders zullen hun kinderen in uw midden eten, en kinderen zullen hun ouders eten", wordt de profeet geciteerd in Ezechiël 5:10.

Een Joodse rabbi heeft de site verklaard dat het eten van mensenvlees weliswaar koosjer is, maar het in wezen vervloekt is. Volgens de beste man moet nog nader worden bepaald of het eten van gekweekt mensenvlees wel of niet door de beugel kan. "Het eten van mensenvlees, in welke vorm dan ook, is volledig verboden door de Torah. Zelfs het eten van je eigen vlees is niet toegestaan", aldus Rabbi Moshe Avraham Halperin.

Mensenvlees van celebritiesEen screendump van een deel van het aanbod in kwestie