Glory: Verhoeven mist Ben Saddik tijdens viermanstoernooi

Rico Verhoeven heeft het zwaargewichtstoernooi van kickboksorganisatie Glory gewonnen. In een leeg Ahoy in Rotterdam won Verhoeven de Ramon Dekkers-trofee na een dubbele winst. Het toernooi werd in allerijl opgezet na de afzegging van Jamal Ben Saddik.

Hesdy Gerges was het eerste slachtoffer van de avond. Gerges had slechts tien dagen om zich voor te bereiden en verraste Verhoeven met een beweeglijkheid die Gerges normaalgesproken niet laat zien. Toch wist Gerges nooit gevaarlijk te worden en soms leek Verhoeven een trainingspartijtje te vechten.

Tarik Khbabez had een knalgevecht gewonnen van talent Levi Rigters. De boomlange Rigters was favoriet in deze tweede halve finale, maar 'The Tank' Khbabez bleef alle stoten, trappen en knieën schijnbaar moeiteloos slikken terwijl hij Rigers bestookte met keiharde stoten gevolgd door de Dutch Style low kicks.

In de finale begon Verhoeven ijzersterk. Het krachtsverschil tussen de kampioen en de overige deelnemers van het toernooi was enorm en Khbabez werd dan ook flink onder druk gezet in de eerste ronde. Helaas moest Khbabez na de eerste ronde opgeven vanwege een blessure aan zijn rechterhand.

Cédric Doumbé vs Murthel Groenhart
Dé rivaliteit van Glory gaat toch wel tussen de Fransman Doumbé en de Amsterdammer Groenhart. Al jaren vechten beide hun irritaties uit in de ring, met wisselend succes voor beide vechters. Zaterdagavond trok de Fransman aan het langste eind en mocht hij zich kampioen in het weltergewicht noemen.

Doumbé kwam op al ware hij Badr Hari in zijn beste tijden. Zelfs zijn kleding en opkomstmuziek was een eerbetoon aan de legendarische Marokkaan die in december nog verloor van de Roemeen Benny Adegbuyi.

Er werden geen vriendelijkheden uitgedeeld in de ring en een furieuze Doumbé zette de Nederlander genadeloos op zijn plek. Groenhart kwam geen minuut in zijn spel al wist hij Doumbé een aantal  keer flink te raken. Helaas was het na een onfortuinlijke snoekduik van Groenhart over met de pret.

De voorspelling van de ongenaakbare Fransman kwam in de tweede ronde uit toen hij Groenhart met een heerlijke combinatie KO sloeg. De rechtervuist van Doumbé liet de Nederlander al voordat hij de grond raakte het bewustzijn verliezen.

Eerder op de avond wist Alex Pereira de gedoodverfde kampioen Artem Vakhitov te verslaan in een heerlijk taktisch gevecht. De Braziliaanse favelavechter wist de Rus knap van zich af te houden en misschien wel na een verrassend jurybesluit de kampioensgordel mee te nemen. 

Tiffany van Soest had geen kind aan de zus van Pereira. Aline Pereira wist zich knap staande te houden, maar de constante druk van de Amerikaanse was veel te veel voor de Braziliaanse. Van Soest mocht het goud meenemen na weer een indrukwekkend optreden.

Volledige uitslag Glory 77:
Rico Verhoeven verslaat Tarik Khbabez na TKO
Alex Pereira verslaat Artem Vakhitov na jurybesluit
Cédric Doumbé verslaat Murthel Groenhart na knockout
Tarik Khbabez verslaat Levi Rigters na jurybesluit
Rico Verhoeven verslaat Hesdy Gergesna jurybesluit
Tiffany van Soest verslaat Aline Pereira na jurybesluit
Luis Tavares verslaat Dongi Abena na jurybesluit
Martin Pacas verslaat Muhammed Balli na knockout

Wil je meepraten over Glory 77, Rico Verhoeven of kickboksen in het algemeen? Doe dat dan hier op het FOK!-forum!!