Scandinavische finale op WK handbal

Zweden staat voor het eerst sinds twintig jaar weer in de finale van het WK handbal. In de halve finale wonnen de Scandinaviërs met 32-26 van Frankrijk. In de finale speelt Zweden tegen Denemarken, de titelverdediger.

Zweden nam het in de halve finale op tegen Frankrijk, zesvoudig wereldkampioen in het handbal. Bij rust stond Zweden met 16-13 voor tegen Frankrijk. Na rust begon Frankrijk sterk aan de tweede helft en vonden de aansluiting (17-16), maar daarna liep de Zweedse ploeg weer weg en won het uiteindelijk met 32-26 van Frankrijk. Hampus Wanne was de grote man bij de Zweden met elf goals.

In de finale speelt Zweden tegen titelverdediger Denemarken. In de tweede halve finale van de avond rekende Denemarken af met Spanje. Tot aan de laatste minuut bleef het spannende tussen de beide landen. Met nog één minuut te gaan stond Denemarken met 34-33 voor, met Spanje in de aanval. De Spanjaarden waren ook dicht bij de gelijkmaker, maar een inzet van Ruben Marchan raakte de onderkant van de lat en in de tegenaanval, na een time-out van de Deense bondscoach, besliste Denemarken de wedstrijd. Man van de wedstrijd was Mikkel Hansen met twaalf doelpunten.

De finale tussen beide landen is zondagavond in Caïro.