FOK! Wat een weer: Christoph is het land uit

winterbanner

Hallo allen! Wat een wind stond er ook vandaag nog, dit had alles te maken met storm Christoph die afgelopen nacht van west naar oost over Nederland trok. Inmiddels is de wind weer wat gaan liggen en heeft Christoph het land verlaten. Her en der is er wel wat schade door omgevallen bomen, Gelderland, Noord-Brabant en Zuidholland meldden de meeste schade; ruim 170 van de 300 kwam de melding uit een van deze provincies.

Vanavond neemt de bewolking toe en gaat het van het zuidwesten uit regenen. De zuidwestenwind is matig tot (vrij) krachtig, aan de kust en boven het IJsselmeer krachtig tot hard. Aan de noordwestkust en in het Waddengebied is de wind eerst nog stormachtige wind, 8 Bft en komen zware windstoten voor. In de avond wordt de wind in het zuiden en oosten zwak en veranderlijk, maar later in de avond kan in Limburg weer een vrij krachtige tot krachtige zuidwestenwind opsteken.

Komende nacht is het bewolkt en trekt een gebied met regen noordoostwaarts over het land. De minimumtemperatuur ligt tussen 5°C vlak aan zee en 2°C lokaal landinwaarts. De wind wordt geleidelijk overal zuidwestelijk en is zwak tot matig, aan zee af en toe (vrij) krachtig.

Vrijdag overdag is er af en toe zon en blijft het droog. De middagtemperatuur wordt zo'n graad of 7 en de zuidwestelijke wind is matig, aan de kust vrij krachtig en in het noordelijk kustgebied krachtig. (Bron: KNMI)

Het ging er even flink aan toe vanochtend in Purmerend (Video: Spylacopa_68)

 

Jouw foto of filmpje bij het weerbericht? Mail hem naar weer@fok.nl onder vermelding van je username en waar je de foto (ongeveer) hebt gemaakt. Wie weet staat jouw foto bij het volgende weerbericht.