Juventus bezorgt AC Milan eerste verlies in tien maanden

Voor het eerst sinds 8 maart 2020 heeft Serie A-koploper AC Milan weer eens een competitiewedstrijd verloren. Juventus was te sterk. Mede dankzij twee treffers van Federico Chiesa wonnen de bezoekers met 1-3. Matthijs de Ligt speelde de hele wedstrijd. 

Na een kwartier was het al raak voor Juventus. Nadat hij eerder al de paal had geraakt scoorde Chiesa na een prachtig hakje van Paulo Dybala. Beide ploegen gingen toch rusten met een gelijke stand, omdat Davide Calabria schitterend de 1-1 binnenschoot. Chiesa tekende na een uur met een droge knal voor de 1-2, waarna Weston McKennie een kwartiertje voor tijd het slotakkoord verzorgde. Daardoor stijgt Juventus naar de vierde plaats, maar de regerend landskampioen maakte en passant ook een einde aan een zéér fraaie reeks van AC Milan.

Op 8 maart 2019 ging AC Milan namelijk thuis met 1-2 onderuit tegen Genoa, tot woensdagavond was dat de laatste competitienederlaag van de ploeg van trainer Stefano Pioli. Die verliespartij de laatste wedstrijd voor de corona-onderbreking van vorig seizoen, in het restant van 2019/20 én dus de eerste duels van 2020/21 bleven de Rossoneri ongeslagen. Die reeks van 27 competitiewedstrijden zonder nederlaag is nu dus afgelopen.