WK darts: Price heeft geen moeite met King; Chisnall stopt comeback Van den Bergh

Gerywyn Price en Dave Chisnall zijn kwartfinalisten zeven en acht op het wereldkampioenschap darts van de PDC. Price won met 4-1 van Mervyn King. Chisnall stopte op tijd de comeback van Dimitri van den Bergh. Het werd 4-2. 

Scorend waren Price en King aan elkaar gewaagd, maar op de finishes was Price een klasse apart. Price gooide dertien van zijn zesentwintig pijlen op de dubbels raak, een finishpercentage van vijftig procent. King kwam tot een finishpercentage van slechts 29 procent. Dit maakte het verschil. 

In een spektakelstuk pakte Chisnall tegen Van den Bergh een 3-0 voorsprong. Het niveau lag veel dichterbij elkaar dan de stand doet vermoeden, maar Chisnall maakte het verschil op de dubbels. De Engelsman raakte bijna alles. Met twee twaalfdarters en een vijftiendarter pakte Van den Bergh zijn eerste set. Chisnall begon ook wat dubbels te missen. 

De Belg ging door. Door met een 121-finish te starten in de set van Chisnall leek er weer hoop te zijn. Chisnall deed dit snel ongedaan met een dertiendarter, maar liet zich in veertien pijlen weer verslaan. Van den Bergh hengelde de set binnen met een zestiendarter, waardoor de spanning terug was. De Belg kreeg in de zesde set ook alle kans om de stand gelijk te trekken, maar faalde meerdere keren op de dubbels. Vervolgens was het Chisnall die met een mooie 102-finish de zege pakte. De volgende tegenstander van Chisnall is Michael van Gerwen. Het is de laatste partij op Nieuwjaarsdag.