AZ heeft alles in eigen hand na gelijkspel tegen Napoli

AZ heeft de thuiswedstrijd tegen Napoli met een gelijkspel (1-1) afgesloten. De club uit Alkmaar heeft het volgende week tijdens de uitwedstrijd tegen Rijeka in eigen hand. Als AZ in Kroatië wint van Rijeka is het zeker van de volgende ronde in de Europa League.

AZ keek na zes minuten al tegen een achterstand aan. Dries Mertens zette Napoli vroeg op voorsprong. In de eerste helft hadden de Alkmaarders weinig in te brengen in de eerste helft, maar in de tweede helft ging het een stuk beter voor AZ. Na een goede kans van Calvin Stengs kwam AZ uit een corner op gelijke hoogte via Bruno Martins Indi.

Snel na de 1-1 kreeg AZ de uitgelezen kans op de 2-1. Zakaria Aboukhlal werd in het strafschopgebied onderuit getikt, waarna Teun Koopmeinders mocht aanleggen vanaf elf meter. De aanvoerder miste jammer genoeg voor AZ.

In het restant van de wedstrijd werd er niet meer gescoord, waardoor AZ en Napoli genoegen moesten nemen met een gelijkspel. Doordat Real Sociedad thuis niet kon winnen van Rijeka heeft AZ het in eigen hand. Als AZ wint in Kroatië is het zeker van overwintering in Europa.