Brand en Vanthourenhout winnen eerste wereldbekercross van het seizoen

Veldrijdster Lucinda Brand heeft de eerste wereldbekerwedstrijd van het seizoen gewonnen. De Zuid-Hollands kwam in het Tsjechische Tabor solo over de finish. Later op de middag won de Belg Michael Vanthourenhout bij de mannen.

Na de openingsronde ontstond er een kopgroep van zes vrouwen: Brand, Ceylin del Carmen Alvarado, Annemarie Worst, Yara Kastelijn, Denise Betsema en de Hongaarse Blanka Kata Vas.

Een halve ronde later gaf Brand gas en de kopgroep viel uiteen, enkel Alvarado kon in het wiel blijven. Door een foutje moest ook de regerend Europees en wereldkampioene lossen en kon Brand relatief eenvoudig naar de winst rijden. De strijd tussen Betsema, Worst en Vas werd gewonnen door Betsema.

Brand is bezig met een goede reeks. Vorige week won ze in Merksplas en zaterdag was ze ook al de sterkste in Kortrijk. De 31-jarige Zuid-Hollandse kende in het verleden vele successen op de weg, dit seizoen ligt haar prioriteit bij het veldrijden. Tot dusver boekte ze dit seizoen vijf overwinningen.

Uitslag vrouwen
1. Lucinda Brand (NED)
2. Ceylin del Carmen Alvarado (NED)
3. Denise Betsema (NED)
4. Kata Blanka Vas (HUN)
5. Annemarie Worst (NED)
6. Puck Pieterse (NED)
7. Laura Verdonschot (BEL)
8. Alice Maria Arzuffi (ITA)
9. Anna Kay (GBR)
10. Yara Kastelijn (NED)

Uitslag mannen
1. Michaël Vanthourenhout (BEL)
2. Eli Iserbyt (BEL)
3. Wout Van Aert (BEL)
4. Toon Aerts (BEL)
5. Lars van der Haar (NED)
6. Corné Van Kessel (NED)
7. Quinten Hermans (BEL)
8. Daan Soete (BEL)
9. Kevin Kuhn (SUI)
10. Diether Sweeck (BEL)