Wedde geschokt na brand: 12-jarig meisje overlijdt, vader raakte zwaargewond

In Wedde is geschokt gereageerd op de woningbrand die in de voorgaande nacht het leven kostte aan een 12-jarig meisje. Haar vader (40) heeft tevergeefs zijn dochtertje proberen te redden en ligt met zeer ernstige brandwonden in het ziekenhuis."Dit is een drama."

Op zondag 22 november kwam rond drie uur 's nachts bij de meldkamer de melding binnen dat er een hevige brand woedde in een woning aan de Lageweg in Wedde. Op dat moment hadden drie bewoners de woning verlaten, een van hen (de vader des huizes) is zwaargewond geraakt bij een poging om zijn dochter te redden uit de vlammenzee. Hij is per ambulance naar het ziekenhuis overgebracht.

De 12-jarige dochter bevond zich op dat moment vermoedelijk nog in de woning. De brandweer is bij aankomst direct naar binnen gegaan. Er was op dat moment echter al een dusdanige brandontwikkeling dat de brandweer – vanwege de gevaarzetting voor henzelf – niet verder kon. Zij hebben de woning dus moeten verlaten en vanuit buiten de bluswerkzaamheden voort moeten zetten. Dit heeft tot ongeveer half zeven in de morgen geduurd.

Op zondagmiddag werd pas het lichaam van de 12-jarige dochter in de woning aangetroffen. 

De woning is verwoest door de vlammenzee. Alleen de naastgelegen helft van de dubbele woning bleef gespaard. Meer hierover in het DvhN.