Vijf minderjarigen aangehouden voor 'Happy Slapping'

In een onderzoek naar meerdere openlijke geweldplegingen zijn gisteren vijf minderjarige verdachten aangehouden, is te lezen op de website van AT5. Ze zouden zich schuldig hebben gemaakt aan Happy Slapping, waarbij willekeurige mensen, zonder enige aanleiding, werden geslagen en de mishandeling ook nog werd gefilmd.

Deze openlijke geweldplegingen hebben plaatsgevonden in de periode van 21 augustus tot 7 oktober in de omgeving van het Osdorpplein en Tussen Meer in Nieuw-West.

De willekeurige slachtoffers werden in de meeste gevallen van achteren benaderd en eerst op het achterhoofd geslagen. Degenen die de klappen uitdeelden, vaak in groepsverband, vluchtten hierna. Vaak maakten zij hierbij gebruik van een fiets.

Uit het lopende onderzoek is gebleken dat er los van de incidenten die bij de politie in onderzoek zijn, er nog meerdere andere mishandelingen hebben plaatsgevonden. Van deze incidenten is geen aangifte gedaan. De politie roept daarom op om van deze mishandeling toch nog aangifte te doen.