Coureur Ehrlacher pakt WTCR-titel na strijd in Aragon

Yann Ehrlacher heeft zich gekroond tot nieuwe kampioen in de World Touring Car Cup. De 24-jarige Franse coureur van Cyan Racing Lynk & Co verdedigde in het zesde en laatste raceweekeinde zijn voorsprong met verve.

Voorafgaand aan de laatste drie races ging het tussen Ehrlacher en de Argentijn Esteban Guerrieri in de Honda van ALL-INKL.COM, waarbij de racedag in de vroege ochtend begon op een vochtig circuit. Guerrieri en teamgenoot Nestor Girolami vertrokken vanaf de zestiende en twaalfde plek en reden op de regenbanden in no-time naar plek twee en één.

Girolami leek de zege lange tijd niet aan zijn om de titel strijdende teamgenoot af te staan, net zoals Guerrieri eerder in het seizoen de destijds nog leidende Girolami een oor aannaaide, maar in de laatst bocht ging hij van het gas en gaf hij zijn ruime voorsprong weg. Guerrieri won, Ehrlacher eindigde als zesde en had nog altijd de beste papieren voor de titel.

Race één

In race twee moest Guerrieri wegens zijn matige kwalificatie wederom achterin beginnen, maar dit keer ging het fout. Hij kwam al in de eerste ronde in felle gevechten terecht en liep dusdanig veel schade op dat hij uitviel: einde titelstrijd en Ehrlacher's zesde plek was genoeg om zich tot kampioen te kronen, terwijl diens oom, teamgenoot en veteraan Yvan Muller de race won.

Race twee

Race drie ging wat de titel betreft niet echt ergens meer om, Ehrlacher behield zijn tweede plek en viel zijn jonge teamgenoot Santiago Urrutia niet echt meer aan, waardoor de Uruguayaan zijn eerste overwinning pakte. Muller schoof nog op naar plek twee in het kampioenschap, voor Jean-Karl Vernay en Guerrieri, die na zijn geweldige start dus een uitvalbeurt én een achttiende plek kende, alsnog een dramatisch weekeinde.

Tom Coronel kwam er niet aan te pas, de Nederlandse veteraan - dit jaar wel goed voor een overwinning - sloot de titelstrijd als elfde af.

Race drie