Golfer Johnson wint Masters met beste score ooit

Dustin Johnson heeft op de banen van Augusta zijn eerste Masters-titel. De nummer één van de wereld kwam na 72 holes uit op twintig onder par, de beste score ooit op de Masters. De Amerikaanse golfer won met vijf slagen voorsprong op de Australiër Cameron Smith en de Zuid-Korean Im Sung-jae.

Johnson begon zijn ronde nog matig. Met bogeys op hole vier en vijf leek even de zege in gevaar te komen, doordat Smith tot op een slag van de koploper kwam. Maar de nummer één van de wereld herstelde zich snel met birdies op hole zes en acht. Op de 'back nine' kwam Johnson nooit meer in de problemen Hij maakte birdies op 13, 14 en 15 en met parren op zijn resterende eindigde uiteindelijk op -20, de beste score ooit op de Masters.

Voor Johnson is het zijn tweede major-titel nadat hij in 2016 US Open won.

Voor Tiger Woods was de laatste dag de minste en vooral op de twaalfde hole ging het volledig mis voor de Amerikaanse golflegende. Op een par 3 hole slaag de winnaar van vorig jaar maar liefst de bal drie keer in het water en had Woods tien slagen nodig. Daarna herstelde Woods zich nog wel door vijf birdies te slaan op de laatste zes holes. Hij eindigde het toernooi op de 38ste plaats.