Handballers verslaan Turkije in kwalificatie voor EK

Het Nederlandse handbalteam heeft de eerste wedstrijd in de kwalificatie voor het EK handbal van 2022 gewonnen. In Almere won de ploeg van bondscoach Erlingur Richardsson nipt van Turkije: 27-26.

Nederland begon erg zwak aan de wedstrijd. Ondanks verschillende kansen lukte het niet om te scoren. Tegenstander Turkije deed dat wel en binnen enkele minuten stond Oranje met 0-5 achter.

Kay Smits opende voor Nederland de score, waarna de achterstand verkleind werd tot drie punten. Daarna was het echter toch weer Turkije met het betere van het spel. Bij rust was de stand 10-14.

Na de pauze direct een offensief van Nederland en binnen drie minuten was de achterstand nog maar een punt: 14-15. Met ruim twintig minuten te spelen kwamen de Oranjemannen voor het eerst op voorsprong, het verschil bleef echter maar één of twee punten.

Met nog een minuut te gaan kwamen de Turken op gelijke hoogte: 26-26. Via Kay Smits kwam Oranje weer op voorsprong. De laatste aanval van Turkije ging naast en daarmee bleek de treffer van Smits goed te zijn voor twee punten in groep 5. Het andere duel in de groep tussen Slovenië en Polen wordt morgen gespeeld.