Bendsneyder grijpt nét naast Moto2-punt in saaie race, Lowes pakt WK-leiding

De Grand Prix van Teruel in de Moto2 is niet bepaald een fenomenale race geworden. Op het asfalt van Motorland Aragon gebeurde na de eerste ronde niet zovee, Bo Bendsneyder deed eindelijk weer eens een beetje aardig mee.

De race ging van start met Sam Lowes, Jorge Navarro en Remy Gardner op de eerste rij en WK-leider Ena Bastianini op plek zes. Lowes kende een topstart, Fabio di Giannantonio kwam er achteraan, maar kon de Brit aanvankelijk niet bijbenen.

Bo Bendsneyder vertrok zowaar van de tiende plek en hield in de eerste ronden keurig stand rond die positie. Voorin hadden zowel Lowes als Di Giannantonio en gat achter zich, Bastianini voerde de strijd om plek drie voornamelijk tegen Gardner en Bendsneyder zakte langzaam wat weg.

Daarmee was alles over de race eigenlijk ook wel gezegd, er gebeurde bijzonder weinig verder. Lowes pakte zijn derde opeenvolgende zege én nam de leiding in het WK over van Bastianiani, die als derde finishte, achter Di Giannantonio. Bendsneyder eindigde als zestiende en greep zo met één plek naast zijn eerste puntje sinds de seizoensopening.