Pre-patch World of Warcraft: Shadowlands is nu live

De pre-patch voor Shadowlands, de achtste uitbreiding voor World of Warcraft, is nu live op de Europese servers. In de pre-patch kunnen spelers al aan de slag met de nieuwe looks voor characters, het nieuwe levelsysteem en de class changes.

De aanpassingen voor nieuwe characters brengen een aantal veel gevraagde opties met zich mee: spelers kunnen er voor kiezen hun botten te verbergen als undead en ook zijn er tattoos waarmee spelers op een warhammer dwarf kunnen lijken. Ook voor de andere rassen zijn er een rits nieuwe haarstijlen, huidskleuren en accessoires zoals oorringen, piercings en tattoos.

De pre-patch komt ook met de 'unpruning' voor veel classes, waarbij oude abilities die waren verwijderd in eerdere uitbreidingen terugkeren of abilities die waren verbonden aan één specialization nu weer beschikbaar zijn voor de hele class. Ook is het levelen van characters naar cap gestroomlijnd: nieuwe spelers beginnen in een nieuwe zone genaamd Exile's Reach. Vervolgens kunnen ze de uitbreiding kiezen waarin ze willen levelen, met als uiteindelijk doel dat wanneer een uitbreiding klaar is de speler level 50 is en klaar is voor Shadowlands.

In de komende weken komen er ook nieuwe quests in Northrend waarin spelers gaan meemaken wat er precies gebeurt nadat Sylvanas Windrunner de helm van de Lich King heeft vernield in de cinematic. Ook komt er een event terug waar spelers in de hoofdsteden kunnen veranderen in leden van de scourge, vergelijkbaar met het pre-patch event van Wrath of the Lich King.

Shadowlands is kortgeleden uitgesteld. De pre-patch is dus live, maar wanneer de uitbreiding daadwerkelijk speelbaar is weten we nog niet.