Apple presenteert iPhone 12 en iPhone 12 Mini

Na maanden speculeren is hij dan eindelijk aangekondigd, de nieuwe iPhone 12. De opvolger van de iPhone 11 onderscheidt zich op meerdere fronten, zoals het ondersteunen van 5G, kleiner formaat en een nieuw scherm.

Het eerste dat opviel was het design. Dit is niet nieuw, er is hevig gekeken naar hoe de iPad Pro eruitziet. Het ontwerp is hoekiger, de bezels zijn kleiner en de inkeping waar de selfie-camera in zit, is een beetje kleiner geworden. Wat opvalt is dat het scherm nog even groot is. Zo is Apple overgestapt van een lcd paneel naar een Super Retina XDR, welke een oled scherm is. Vooral  gebruikers die vaak films en games spelen, zullen dit waarderen.

De nieuwe iPhone heeft 5G aan boord. Hierdoor kun je nog sneller data down- en uploaden. Zo kun je nog sneller video’s streamen, met meerdere mensen tegelijk op drukke locaties nog wel bellen en zou je minder snel terug hoeven te vallen op openbare WiFi-punten. Hier in Nederland hebben wij er helaas niet veel aan, de 3,5 GHz-frequentieband die ervoor nodig is om 5G superspeed te krijgen gaat pas in 2022 onder de hamer.

De camera is natuurlijk ook belangrijk. Ook dit jaar zitten er op de iPhone 12 weer twee camera’s. Deze zijn wel kleiner gemaakt. De resolutie van de groothoek en hoofdcamera is 12 megapixel. De nachtmodus die op de achterkant zit, zit nu ook op de selfielens. Hierdoor maak je in het donker nog betere selfies zonder dat je extern licht nodig hebt.

De iPhone 12 wordt bestuurd door IOS14 en krijgt de nieuwe A14-processor. Deze zit ook in de nieuwe iPad Air en is de snelste processor voor mobiele telefoons. Samen met de nieuwe videochip zou je zelfs League of Legends kunnen spelen op een mobiele telefoon.

Uiteraard is de iPhone 12 gemaakt van 100% gerecycled materiaal en omdat er al zoveel opladers en oordopjes rondslingeren in de wereld, worden dezen dit jaar niet standaard meegeleverd.

Als afsluiter werd de iPhone 12 mini aangekondigd. Deze is kleiner dan de gewone iPhone 12 en het enige verschil zit hem dan ook in de schermgrootte. Voor de rest zijn ze hardwarematig gelijk aan elkaar. De iPhone 12 moet voor 909 euro over de toonbank gaan, de Mini voor 810 euro.