F2-race Sochi gestaakt na zware crash, eerste zege Zhou

De sprintrace van de Formule 2 in Sochi is nog wat korter geworden dan een normale sprintrace. Na nog geen helft van de race ging het behoorlijk fout - gelukkig zonder verwondingen - en werd de race na een onderbreking geheel gestaakt.

Zhou Guanyu vertrok vanaf poleposition, naast Nikita Mazepin en voor Jack Aitken en Jehan Daruvala, met kampioenschapsleider Mick Schumacher na zijn winst van zaterdag op de achtste plek. Zhou, Mazepin en Aitken behielden na wat duelleren hun posities, Schumacher vertrok ijzersterk en sloot aan op plek vier.

Het veld werkte zo de rondjes af, tot het in de achtste ronde behoorlijk fout ging: Aitken en Luca Ghiotto duelleerden volle bak om de vierde plek, waarbij de twee in elkaar haakten. Ghiotto sloeg rechtsaf en knalde hard de stootkussens in, Aitken maakte ook een flinke klap die kant op, waarna Ghiotto's auto ook nog eens uitbrandde - gelukkig stonden er stootkussens in plaats van bandenstapels, waardoor beide coureurs al snel op eigen kracht uit konden stappen.

Gezien de schade aan de veiligheidsfaciliteiten rondom het circuit was gelijk duidelijk dat een herstart er vermoedelijk niet in zou zitten en na twintig minuten kwam de organisatie er dan ook achter: geen herstart en dus pakte Zhou zijn eerste Formule 2-overwinning.