Müller domineert DTM-race Nürburgring, Frijns geeft podium weg

De eerste van twee races van het DTM-weekeinde op de Nürburgring heeft een bijzonder dominante zege opgeleverd voor Nico Müller. Robin Frijns was op weg naar een podiumplek, maar dat boorde hij zichzelf vakkundig door de neus.

Nico Müller en René Rast stonden op de eerste rij, Audi-merkgenoot Robin Frijns stond daar samen met BMW-coureur Marco Wittmann achter. In die volgorde reden ze het eerste deel van de race rond, hoewel Wittmann ingehaald werd door de vierde Audi, die van Mike Rockenfeller.

Rockenfeller kwam na een klein kwartier als eerste van de voorste mannen binnen, Müller volgde een paar ronden later. Frijns ging kort daarop voorbij Rast naar de leiding met een ietwat stevige actie, waar Rast op reageerde door zijn stop te komen maken.

De late stop van Frijns zorgde ervoor dat hij ver achter Müller en kort achter Rockenfeller de baan betrad, waarna Rast hem ook te grazen nam. Met een kwartier te gaan gingen Rast en Frijns voorbij Rockenfeller, wiens banden inmiddels het beste wel achter de rug leken te hebben.

Rockenfeller had het erg zwaar en zag ook Wittmann langszij komen. Minuten voor het einde gooide Frijns er een kamikazepoging in bij Rast en dat liep, zoals wel vaker met kamikazepogingen, niet goed af: de Limburger spinde en kwam achter Wittmann en Rockenfeller terecht, met Phillip Eng in zijn nek.

Müller's zege kwam geen moment in gevaar. Rast en Wittmann completeerden het podium, voor Rockenfeller, Frijns en Eng.